Pescuit sau braconaj?

   In fiecare zi observ o gramada de poze cu pesti in bucatarie, pe gresie in baie, sau chiar in sufragerie. Acum, fiecare face ce il taie capu asta e clar, dar cand ai zeci de pesti sau somni uriasi in casa, asta deja e o problema, asta inseamna ca ceva in capul acelor ,,prinzatori de peste” nu se leaga. In majoritatea cazurilor stramb din nas si cam atat. De data asta nu mai suport … 

  Pe forumul initiat de Zoran si care dupa parerea mea e cel mai cu bun simt forum de pescuit, cu destui pescari iubitori de natura si C&R este deschis de cateva zile o sectiune: ,,Locuri unde gasim somnul, in functie de zi/noapte etc” (apasand pe link veti fi directionat catre acesta).

  Aici pareri pro/contra in legatura cu faptul ca nu este bine sa se imparta aceasta informatie. Eu am fost de parere ca nu, iar astazi imi intaresc ideea. Aceste specimente de ,,prinzatori de peste” nu are trebui fi numiti pescari sportivi, indiferent la ce sunt prinsi acesti pesti din moment ce esti atat de inconstient sa omori atat de multi somni si sa te mai si lauzi cu asta. E de apreciat cu adevarat ca au prins astfel de somni mai ales in perioada asta, dar nu e nimic de apreciat in faptul ca ii retii si cu atat mai mult le faci publice pozele ca si cand ar fi ceva normal si laudabil. Va las sa vedeti imaginile cu somn la spinning (asa sustin ei eu sunt mai sceptic)  pe Mures (sau pe Olt?! 🙂 )

    Stiu ca multi dintre voi poate ii invidiati si ii considerati ,,pescari adevarati”. Eu va spun ca aceste persoane nu sunt cu nimic mai prejos decat braconierii, pentru ca nici legal nici moral nu aveau cum sa retina atatia somni mari, acesti reproducatori fabulosi! Daca vrei amintire, poti sa o ai si prin poze, in stomac nu raman amintiri, iar cele de pe perete sunt de-a dreptul horror. Cat despre amintirile materiale, daca acesti somni au fost vanduti, nu le face cinste deloc, par niste oameni cu posibilitati financiare.

   Sa nu va mirati de ce se prind din ce in ce mai putini pesti! Asta este motivul si ca ei sunt multi, dar ei au simtit nevoia sa se si laude online pe Facebook ceea ce denota faptul ca nu constientizeaza ce au facut si probabil nici nu vor constientiza. La fel si celor care le comenteaza cu felicitari pentru ce au prins la spinning somn

  Inca o data, cei mai tineri de pe facebook si forumuri, mai deschisi la minte si mai receptivi: NU FACETI ASA CEVA! Eliberati somnii macar cei de dimensiuni mari, ii puteti imortaliza in poze si va faceti un bine si voua si urmasilor vostri pescari. Nu este o lauda sa retii astfel de somni, este o dovada de nechibzuinta si epatare.

  

   

3 thoughts on “Pescuit sau braconaj?

  1. Orice pescar sportiv ar fi inclus in tablou si combo-ul cu care au prins acesti pesti deci si eu ma indoiesc ca au fost prinsi "pe cinstite". Oricum chiar daca ar fi fost pescuiti la spinning sau prin alta metoda de pescuit, legal nu ai voie sa retii mai mult de 5 kg de peste pe zi, sau un singur peste mai mare. Oricum este perfect adevarat ce ai scris. Este un exemplu negativ, mai ales prin influienta pe care acesti "pescari" o au asupra generatiilor tinere, care invata sa masoare succesul unei partide de pescuit prin kg de peste aduse acasa…

  2. :)) fiecare cu parerea lui .. In cativa ani vom vedea la stiri cand se prinde un peste de 3-4kg daca o tinem in ritmul asta. In plus .. In una din fotografii, "pescarul" ridica unul din trofee, pe acesta din urna find vizibile doua urme pe lateral (una langa alta) si ceva mai jos una pe burta. Incearca sa pui doua ancore pe un fir la o distanta de cca 40 cm si vezi daca se leaga ceva. 🙂 p.s. daca vrei sa te iei cu mainile de cap fugi pe clisura Dunarii sa vezi acolo masacru. Se zvoneste ca in perioada asta somnul trage mai bine la … Amperaj mare ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: