Prima participare la un concurs

In urma cu o saptamana am primit o invitatie de la niste prieteni pentru a participa la concursul organizat de Complexul Cormoran si anume ,,Cupa Cormoran Editia a doua,, , prima editie avand loc in urma cu o saptamana.  Prohibitia fiind lunga, am acceptat imediat. Vineri dimineata, cu toate bagajele de rigoare, am pornit spre Delta impreuna cu inca 5 prieteni.Ajunsi acolo am fost un pic dezamagit de vreme, aceasta fiind  rece, ploioasa si vantul destul de puternic dupa o saptamana in care temperaturile au fost ridicate si crezand ca primavara si-a intrat in rol pe deplin.

Am banuit ca aceasta schimbare brusca de temperatura si presiune atmosferica nu are cum sa fie de bun augur. Trecand peste multitudinea de pescari din toata tara, discutii, strategii planuri a venit si dimineata primei manse.
Ziua 1
Ora 8.00 – Startul mansei

Fiind prima oara pe aceasta incinta atat eu cat si partenerul de barca Bogdan, am fost luati prin suprindere de  marimea incintei pe care se desfasura concursul. Fara a avea un traseu bine stabilit, am pornit sa exploram locurile de pescuit. Am incercat toate lingurile, voblerele si spinner-baiturile si gumele din dotare timp de 4 ore in care nici eu si nici Bogdan nu am reusit sa prindem nici macar o stiuca.   Frustrarea si tensiune crescuseara, imi parea aproape ireal faptul ca intr-o incinta care tine foarte multa stiuca nu am reusit sa prindem nici macar una. Dupa aceste  ore am ajuns in coltul opus punctului de start, un loc care arata excelent, cu nuferi, trestie din abundenta si matasea broastei, apa neavand mai mult de 80 de cm.  Colegul Bogdan a pus un vobler cu care nu mai pescuise si la prima lansare a prins prima noastra stiuca. A urmat una prinsa de mine la guma Lake Fork, destul de mica ca dimensiune.   La 10 minute de la ultima stiuca, am avut un atac violent la o distanta medie de barca, am intepat puternic si a inceput drilul cu ceea ce urma sa fie cea mai mare stiuca prinsa de mine cat si a doua ca marime din concurs la diferenta de doar 300 de grame , un exemplar cu un colorit superb de aproape 7 kg. Prima ca marime a fost prinsa de Cristi Rizea, prieten si pescar exceptional din cealalta echipa cu care am plecat la drum din Ramnicu Valcea.

Au urmat si alte stiuci la aceasta guma, asa ca pana la ora 16.30 cand s-a terminat prima mansa am reusit sa adunam un numar total de 22,50 kg care ne-a plasat pe un nesperat loc 7 la doar 3 kilograme de podium, dieferentele fiind foarte mici intre echipe.

Ziua 2
Am pornit cu sperante mari catre acelasi loc de pescuit cu toate ca era la 40 de minute dus si 40 intors  iar mansa a doua avea sa dureze doar 4 ore.  Dimineata a fost noroasa, iar stiucile nu au raspuns foarte bine la aceleasi naluci ca ziua precedenta. Cu toate astea, am reusit sa adunam un total de 10 kilograme pe cea de-a doua mansa care ne-a plasat pe un loc final 6, mult peste asteptarile noastre in conditiile in care la concurs au fost prezenti pescari cu nume sonore in competitiile din tara si cu o experienta mult mai vasta ca a noastra. Au fost cateva echipe care au prins un numar mare de kilograme in a doua mansa exact la punctul de start al concursului, lucru care dupa mine ar fi trebuit sa fie interzis deoarece cantarirea capturilor si eliberarea se facea in acel loc, un spatiu ingust in care practic toate stiucile ramaneau dupa prima mansa.

A fost o experienta foarte frumoasa, cu multe lucruri de invatat in special deoarece pescuitul pe aceasta incinta cu numeroase japse, ape mici si acoperite de vegetatie a necesitat o schimbare de tactica si stil de pescuit fata de ce eram noi obisnuiti. Numarul de stiuci din concurs nu a fost mare spre deosebire de prima etapa a concursului tinuta cu o saptamana inainte cand clasamentul arata asa, cantitatea de peste prinsa fiind muuult mai mare ca in aceasta etapa dupa cum urmeaza:

Toate cele 3 echipe si prieteni cu care am plecat din Valcea, am ocupat locuri excelente zic eu tinand cont ca 5 din 6 nu am fost niciodata pe aceasta incinta, diferenta facand doar Cristian Rizea care a reusit cum era de asteptat sa ajunga pe podium cat si sa aiba cea mai mare captura a concursului.
Pe final avem si un biban frumos prins de partenereul Bogdan la un vobler.

Poze din concurs:

Probabil ca pe viitor am sa revin pe incinta Cormoran, un loc care mi-a deschis apetitul pentru concursuri.


“Fire intinse ca arcul de dormeza :)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: