Prima partida clonc 2014

Desi iarna nu a fost asa lunga, simteam ca nu ma trece ca sa pot iesi la o partida de clonc. O planuisem de o saptamana dar din diverse motive nu am reusit sa ajung decat astazi, ca un facut fiind tocmai ziua de nastere. Unde se poate petrece mai bine astfel de zi decat pe balta? Cu privelistea asta!!!

    Am plecat fara sperante mari, fiind totusi devreme pentru clonc, asta calendaristic caci afara erau 18 grade iar apa in pelicula 12 grade.  Momeala folosita a fost carasul viu, cam la 10-12 cm, ramele ar fi fost mult mai potrivite dar cam greu de gasit pe vremea asta.  Inca de la primele batai ale cloncului, somnii desi mici au raspuns aproape instant spre suprinderea si exatzul meu.  Am avut la un moment dat si o trasatura anemica in care un somn a plecat cu montura in lateral, dupa care a renuntat aproape imediat. Dupa 2 ore de pescuit, ne-am re-intors pe aceeasi ruta sa mai incercam o data. Somnii nu au mai raspuns de nici un fel la bataile cloncului. 

     Desi nu am primit cadou nici un dril pana la final, a fost o zi excelenta, peste asteptari as putea zice si cu o vreme excelenta.  Cateva imagini ale sonarului cu ceva somotei in miscare in jurul momelii. Sonarul folosit este un Lowrance HDS-7 care vine ca upgrade dupa un Humminbird 597 CI HD. Este excelent avand un ecran generos, singurul minus pe care il consider este faptul ca  nu are sau cel putin nu am vazut eu, reglajul senzitivitatii la buton, acest reglaj facandu-se tactil pe ecran, fiind oarecum mai incomod. 

    Inca nu pot sa ma pronunt cu privire la teoria ca tehnologia broadband nu este simtita de somni, spre deosebire de humminbird sau modele mai vechi Lowrance, dar pe viitor am sa imi dau cu parerea si pe acest subiect. Mai jos un filmulet cu un peisaj extraordinar, un moment de relaxare si de liniste in natura din aceasta zi minunata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: